30 Eylül 2015 Çarşamba
Kıyma Yemeği
Kıyma Yemeği
Malzemeler;
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 rendelenmiş domates veya kışlık menemen (isteğe bağlı)
5 -6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı karışık domates-biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
3/4 su bardağı su çay bardağı su
3 adet yumurta
Yapılışı;
Soğanı yağda soteleyin, kıymayı ekleyerek iyice kavurun. Salça, domates
22 Eylül 2015 Salı
Mantar Dolması
Mantar Dolmasını et,tavuk ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak fazla yakıştırırım. Ya da et, tavuk ve balık yemekleri mantar dolmasının yanına çok yakışır da diyebiliriz.
Mantıken aynı, içiyle oynayarak istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Son favorim domates soslu olanı..
Sade Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
İyice yıkanıp
21 Eylül 2015 Pazartesi
Pepeçura
Pepeçura
Malzemeler;
1 kg. siyah üzüm
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı mısır unu
Yapılışı;
Üzüm, su ve şekeri üzümler çatlayana kadar pişirin. Önce blendırdan geçirin sonra süzgeçle süzün. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın. Tencereye alıp mısır ununu ekleyin, karışımdan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı ılıştırın. Yavaşça
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)