22 Eylül 2015 Salı

Mantar Dolması








Mantar Dolmasını et,tavuk ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak fazla yakıştırırım. Ya da et, tavuk ve balık yemekleri mantar dolmasının yanına çok yakışır da diyebiliriz. 

Mantıken aynı, içiyle oynayarak istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Son favorim domates soslu olanı.. 

Sade Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber

İyice yıkanıp

21 Eylül 2015 Pazartesi

Pepeçura






Pepeçura



Malzemeler;

1 kg. siyah üzüm

1 su bardağı su

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı mısır unu



Yapılışı;

Üzüm, su ve şekeri üzümler çatlayana kadar pişirin. Önce blendırdan geçirin sonra süzgeçle süzün. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın. Tencereye alıp mısır ununu ekleyin, karışımdan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı ılıştırın. Yavaşça

20 Eylül 2015 Pazar

Çıtır Patates Köftesi








Çıtır Patates Köftesi



Malzemeler;

5 adet patates

2 adet yumurta

1 çay bardağı un

2 yemek kaşığı mısır unu

Yarım paket kabartma tozu

Karabiber, tuz



Yapılışı;

Patatesleri rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırın. Eğer  kıvamı suluysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. İster elinizde köfte formu verin, ister yemek kaşığıyla çevirerek şekillendirin. Kızgın yağda kızartarak kağıt