22 Eylül 2015 Salı
Mantar Dolması
Mantar Dolmasını et,tavuk ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak fazla yakıştırırım. Ya da et, tavuk ve balık yemekleri mantar dolmasının yanına çok yakışır da diyebiliriz.
Mantıken aynı, içiyle oynayarak istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Son favorim domates soslu olanı..
Sade Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
İyice yıkanıp
21 Eylül 2015 Pazartesi
Pepeçura
Pepeçura
Malzemeler;
1 kg. siyah üzüm
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı mısır unu
Yapılışı;
Üzüm, su ve şekeri üzümler çatlayana kadar pişirin. Önce blendırdan geçirin sonra süzgeçle süzün. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın. Tencereye alıp mısır ununu ekleyin, karışımdan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı ılıştırın. Yavaşça
20 Eylül 2015 Pazar
Çıtır Patates Köftesi
Çıtır Patates Köftesi
Malzemeler;
5 adet patates
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım paket kabartma tozu
Karabiber, tuz
Yapılışı;
Patatesleri rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırın. Eğer kıvamı suluysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. İster elinizde köfte formu verin, ister yemek kaşığıyla çevirerek şekillendirin. Kızgın yağda kızartarak kağıt
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)