22 Eylül 2015 Salı
Mantar Dolması
Mantar Dolmasını et,tavuk ve balık yemeklerinin yanına garnitür olarak fazla yakıştırırım. Ya da et, tavuk ve balık yemekleri mantar dolmasının yanına çok yakışır da diyebiliriz.
Mantıken aynı, içiyle oynayarak istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsiniz. Son favorim domates soslu olanı..
Sade Mantar Dolması için;
Yarım kg. iri mantar
100 gr rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
İyice yıkanıp
21 Eylül 2015 Pazartesi
Pepeçura
Pepeçura
Malzemeler;
1 kg. siyah üzüm
1 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı mısır unu
Yapılışı;
Üzüm, su ve şekeri üzümler çatlayana kadar pişirin. Önce blendırdan geçirin sonra süzgeçle süzün. Nişastayı 2 yemek kaşığı suyla açın. Tencereye alıp mısır ununu ekleyin, karışımdan bir kaç kaşık alıp nişastalı karışımı ılıştırın. Yavaşça
20 Eylül 2015 Pazar
Çıtır Patates Köftesi
Çıtır Patates Köftesi
Malzemeler;
5 adet patates
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
Yarım paket kabartma tozu
Karabiber, tuz
Yapılışı;
Patatesleri rendeleyerek diğer malzemelerle karıştırın. Eğer kıvamı suluysa biraz daha un ekleyebilirsiniz. İster elinizde köfte formu verin, ister yemek kaşığıyla çevirerek şekillendirin. Kızgın yağda kızartarak kağıt
19 Eylül 2015 Cumartesi
Kajunlu Bamya Kızartması
Kajunlu Bamya Kızartması
Malzemeler;
Yarım kg. büyük bamya
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kajun baharatı
Tuz ve karabiber
Yapılışı;
Yumurta, süt, un ve baharatları çırparak pürüzsüz krep hamuru gibi bir hamur hazırlayın.
Yıkanmış bamyaların tepelerinden çok az kesin ve sularının gitmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Harca bulayarak kızgın
14 Eylül 2015 Pazartesi
Lohusa Şerbeti
Benim bu hatunsal işlere mecburen girişimin çoğu 2. kızdan sonra.. Şöyle ki ilk kızımda aman şerbete ne gerek var, aman diş buğdayına ne gerek var derken, diye diye.. Halk bunu istiyor gibilerinden bir arkadaş - çevre baskısıyla hepsini fazla fazla, çeşit çeşit yaptım.
Lohusa Şerbeti de bunlardan hakkını fazlasıyla alanlardan..
Adetlere geleneklere girmiyorum çünkü ben tamamen doğal ve
30 Ağustos 2015 Pazar
Elmalı - İncirli Sarma
Elmalı - İncirli Sarma
Malzemeler;
1 paket tereyağı tadında margarin
25 gr sıvı yağ
100 gr yoğurt
2 adet yumurta
125 gr pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
600 gr un
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tüm malzemeyi birlikte yoğurun. Cevizden küçük parçalar yapıp buzdolabında kurabiye hamurunu dinlendirin. Bu esnada kullanmak istediğiniz içi hazırlayabilirsiniz.
Kurabiye
9 Temmuz 2015 Perşembe
Kremalı Bal Kabağı Topları
Kremalı Bal Kabağı Topları
Malzemeler;
İki dilim soyulmuş bal kabağı
1 paket petibör bisküvi
Hindistan cevizi
Dolgu kreması - Puding - Muhallebi
Yapılışı;
Bal kabaklarını şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Fazla su salarsa suyunu süzün. Püre yaparak bisküvileri içine kırın. Yoğurarak bütün malzemeyi birbirine yedirin. İsterseniz fındık, ceviz, tarçın da ekleyebilirsiniz.
3 Temmuz 2015 Cuma
Ramazan Pidesi
Mayalı Hamurla Ramazan Lezzeti..
Ramazan Pidesi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (3.5 - 4 su bardağı kadar)
Mısır unu
Susam çörek otu keten tohumu
Yapılışı;
Suyu ısıtın, sütü ilave ederek
29 Haziran 2015 Pazartesi
Sulu Köfte
Sulu Köfte
Malzemeler;
250 gr kıyma
1/2 çay bardağı kırık pirinç
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Tereyağı ve sıvı yağ
Kuru nane
Yapılışı;
Kıymayı soğan, pirinç, tuz ve karabiberle yoğurarak küçük misket köfteler yapın. Unlanmış tepside yuvarlayarak köfteleri una bulayın. Bir tencerede yağlarla salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve
23 Haziran 2015 Salı
Karpuz Dilimi
Tamamen fikir vermek amaçlıdır..
Yuvarlak dilimlediğiniz karpuzları kişi sayısına göre ister böyle yuvarlak ister sıra sıra bir ters bir düz dizerek üzerini tatlandırıp süsleyerek servis yapabilirsiniz..
18 Haziran 2015 Perşembe
Biber Börek
Biber Börek
Malzemeler;
10 adet tatlı biber
5 adet çiftli milföy
Peynir
1 dal yeşil soğan
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı;
Uzun zamandır peynirli iç harçları 2 - 3 çeşit peynir karıştırarak hazırlıyorum. En çok karşılaştığımız hamur işi hep peynirli börek hep peynirli poğaça olduğundan ben peynirli hiç bir şey hazırlamazdım. İç malzemesini tatlandırınca artık peynirli
14 Haziran 2015 Pazar
1 Limon ve 1 Portakalla 3 lt Limonata..
1'e 5 veren toprağımın 1'e 3 veren limonatası..
Kış biterken ya da geç gelen yazın başında 1'e 3 limonata patladı ya işte bu o tarif.. Bereketli ve lezzetli.. Tek yapmanız gereken dondurucuda portakal stoklamak.. Gerisi çorap söküğü..
1'e 3 Limonata
Malzemeler;
1 portakal
1 limon
1.5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Taze nane yaprakları
Yapılışı;
7 Haziran 2015 Pazar
Gül Kokulu Detaylar..
Prensesimizin okul öncesini bitirişini dualarla tamamladık çok şükür.. Okul döneminde de Allah yardımcımız olsun..
Bu mevlana şekerleri bildiğiniz mevlana şekerlerinden çok daha güzel..
Bu çikolataların tadını bilen biliyodur zaten..
Misafirlerimizin hediyesi gül suyu.. Kokusu o kadar hafif ki.. Gidip fabrikadan almama değdi doğrusu..
Gül sularımızın
4 Mayıs 2015 Pazartesi
Hardallı Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası
Malzemeler;
4 - 5 adet patates
1 adet soğan
Dere otu ve mısır taneleri
Yoğurt 1 yemek kaşığı dolusu hardal sos
1-2 su bardağı yoğurt
Yapılışı;
Haşlanmış patatesleri doğrayın. Soğanı ince jülyen doğrayarak az tuzla ovun. Hardalı yoğurda karıştırın, tüm malzemeyi harmanlayarak salatayı hazırlayın.
Salatanın kıvamını yoğurtla değiştirilebilir. Daha
25 Nisan 2015 Cumartesi
Çilekli Prenses Tatlısı
Çilekli Prenses Tatlısı
Malzemeler;
1 lt. süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Çilekli Sos:
Yarım kg. çilek
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker (Çileğin tadına bağlı olarak eklemeyebilirsiniz)
Yapılışı;
Un, irmik, hindistan cevizi ve toz şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü
29 Mart 2015 Pazar
Pipet Mantısı
Pipet Mantısı
Malzemeler;
1 kg yufka
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
250 gr kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı;
Yufkaları sigara böreğinden daha dar olarak kesin. Pipet yardımıyla boş sigara böreği şeklinde sarın ve pipetten çıkarın.
Soğanı sıvı yağda soteledikten sonra salça ve kıymayı ekleyerek kavurun, baharat ilavesiyle tatlandırıp ocaktan alın.
24 Şubat 2015 Salı
Yoğurtlu Mercimek Ezmesi
Yoğurtlu Mercimek Ezmesi
Malzemeler;
2 - 3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
5 - 6 dal taze soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
2 su bardağı yoğurt
100 gr labne
Maydanoz, ceviz içi
Yapılışı;
Patatesleri ezerek bekletin. Kırmızı mercimeği hafif sulu haşlayın ve
11 Şubat 2015 Çarşamba
Pekmezli Muhallebi
Pekmezli Muhallebi
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pekmez
Kavrulmuş fındık - ceviz içi
Yapılışı;
Vanilya hariç muhallebi malzemelerini tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyerek çırpın ve kuplara paylaştırın. Üzerlerine bir tatlı kaşığı pekmez
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)