9 Temmuz 2015 Perşembe
Kremalı Bal Kabağı Topları
Kremalı Bal Kabağı Topları
Malzemeler;
İki dilim soyulmuş bal kabağı
1 paket petibör bisküvi
Hindistan cevizi
Dolgu kreması - Puding - Muhallebi
Yapılışı;
Bal kabaklarını şeker ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin. Fazla su salarsa suyunu süzün. Püre yaparak bisküvileri içine kırın. Yoğurarak bütün malzemeyi birbirine yedirin. İsterseniz fındık, ceviz, tarçın da ekleyebilirsiniz.
3 Temmuz 2015 Cuma
Ramazan Pidesi
Mayalı Hamurla Ramazan Lezzeti..
Ramazan Pidesi
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sulu yoğurt
1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (3.5 - 4 su bardağı kadar)
Mısır unu
Susam çörek otu keten tohumu
Yapılışı;
Suyu ısıtın, sütü ilave ederek
29 Haziran 2015 Pazartesi
Sulu Köfte
Sulu Köfte
Malzemeler;
250 gr kıyma
1/2 çay bardağı kırık pirinç
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
Tereyağı ve sıvı yağ
Kuru nane
Yapılışı;
Kıymayı soğan, pirinç, tuz ve karabiberle yoğurarak küçük misket köfteler yapın. Unlanmış tepside yuvarlayarak köfteleri una bulayın. Bir tencerede yağlarla salçanın kokusu çıkana kadar kavurun ve
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)