17 Ocak 2016 Pazar

Argunn.net Web Sitemiz Yayına Girmiştir!

Blogumuzun resmi web sayfası olan argunn.net web sitemizi yayın hayatına geçiriyoruz.
Resmi web sitemizde yenilikler ve içeriklerimiz daha güncel olacak. Katılımcılara ödüller verilecek. Her kategoriye bir maderator ataması yapılacak. Sağlam güvenli bir alt yapısı olacak. 
Web sitemiz şu an tasarım yapılıyor. En kısa zamanda bu ekranlarda açılışımızı yapıp güncel yayın hayatına geçiş yapacağız.

www.argunn.net




16 Ocak 2016 Cumartesi

MERKEZ BANKASININ GERÇEKLERİ...


Merkez Bankası Gerçekleri

Cebimdeki irili ufaklı bütün banknotları çıkarıp, serdim masanın üzerine. Ve bugüne kadar fark etmediğim, belki sizlerin de fark etmediği bir şeyi fark ettim. Bütün kâğıt paraların üzerinde, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” yazıyordu. Dikkat edin; “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası” değil, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” !!! İlk önce, bir baskı hatası olduğunu düşündüm. Ama, hepsi de hatalı olamazdı ya. Gerçekten hata değilmiş. Bu durum, Merkez Bankası’nın tarihsel gelişimi ile ilgiliymiş. Merkez Bankası, 1930 yılında çıkan bir kanunla karma yapıda bir anonim şirket olarak kurulmuş. Banka kurulduğunda devletin payı sadece %15 imiş ve ilk isminde “Türkiye” ibaresi de yokmuş.
Banka kurulduğunda, hisseleri halka ilân ile satılan, çok sayıda yerli ve yabancı ortağı olan karma yapıda bir anonim şirket görünümündeymiş. Bankanın adına “Cumhuriyet” kelimesi, o zamana kadar para basma hakkını elinde bulunduran Osmanlı Bankası’ndan farklı olduğunu ve Cumhuriyet döneminde kurulduğunu göstermek için konulmuş., Anlayacağınız ilk kurulduğunda “Cumhuriyet Merkez Bankası” imiş. “Türkiye” ibaresi çok sonradan eklenmiş! Ne var ki devlet payının sadece %15 olması ve karma yapıda bir anonim şirket özelliği taşıması dolayısıyla, bankanın adında yer alan “Cumhuriyet” kelimesine devlete aidiyetini gösteren “İ” harfi ilâve edilmemiş.
Sizin anlayacağınız Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait değil. Türk Liralarını basıyor ama Türkiye Cumhuriyeti’ne ait değil. Karma yapıda, bir anonim şirket. İLK ORTAKLARI KİMDİ? 1930 yılında devlet payının sadece %15 olduğu Merkez Bankası’nda, başka pay sahipleride varmış. Merak ettim, geri kalan %85 pay acaba kimlere aitti? Hepsi yerlimiydi, yoksa yabancılarda var mıydı aralarında? Eğer varsa bu yabancılar hangi ülkenin vatandaşlarıydı ve hangi dine mensuptular? Uzmanlar, orada kal demişlerdi. Kalmıştım ama sormuştum, devlet payı hâlâ aynı oranda mı? Öyle ya hala Cumhuriyeti değil, Cumhuriyet yazıyor banknotların üzerinde. Hayır, demişti uzmanlar. Gerçi anonim şirket olma özelliği aynen devam ediyor ama, devletin payı epey yükseldi! %51’i Hazine’nin, %21’i de Ziraat Bankası’nınmış. Geri kalan %28 kimin? Dedik ya Anonim.Yani, irili ufaklı herkesin payı var vede Merkez Bankası’nın kararlarında az veya çok, bu ortaklar da söz sahibi. Dolayısıyla %51 payı olmasına rağmen, tek başına hazinenin sözü geçmiyor, geçemiyor geçirtmiyorlar !!! HAZİNEYE “KAPİK” YOK! Alın size bir ilginçlik daha... 1211 Sayılı Kanun”la kurulan Merkez Bankası’nın görevleri arasında, ülke ve hükümet menfaatlerini gözetmek gibi bir ifade varmış. Ama, yakın bir zamanda çıkarılmış bu madde. Ne zaman mı? Kemal Derviş, ABD’den ithal edildikten sonra.
Hani, Meclis’te IMF’nin dayattığı 15 günde 15 yasa görüşmeleri vardı ya, işte o zaman !!! 4. Maddenin, 25.4.2001 tarih ve 4651 Sayılı Kanunla değiştirilen şeklinde, öyle bir ifade konulmuş ki, gel de dokun, dokunabilirsen Merkeze. O madde, şöyleymiş: Bankanın temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Banka, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisi belirler. Durun, daha bitmedi. Merkez Bankası Kanununda değişiklik yapılmasına dair 25 Nisan 2001 tarihli ve 4651 sayılı bu Kanun’un 56. maddesi, 5 Kasım 2001 tarihinde yürürlüğe girmiş. Buna göre, Merkez Bankası, 5 Kasım 2001’den itibaren Hazine ile kamu kurum ve kuruluşlarına avans veremeyecek, kredi açamayacak bir hüvviyete büründürülmüş! Düşünebiliyor musunuz? Merkez Bankasındaki Hazinenin payı %51'dir ama, bankanın hazineye avans vermesi, ya da kredi açması engellenmiş! Böylece bir anlamda başına buyruk bir hüvviyete büründürülmüş banka !!! Bunu öğrenince, merakla sordum uzmanlara. Bu durumda hiç mi müdahale edilemez Merkez Bankası’na? Ne yani, devletten bağımsız bir kuruluş mu bu? İşte dedi, olayın püf noktası bu soruda. Devam etti;Evet, Merkez Bankası özerktir, ama bağımsız değildir.
Türk Ticaret Kanununa tabidir. Hazine büyük ortak olarak eğer bir sakatlık görürse hesaplarını ibra etmeyebilir. Ya da olağanüstü kongre talebinde bulunur ve hesap sorabilir. Ama, her ne hikmetse, her kongrede ibra edilir bu hesaplar. Yani, aklarlar Merkez Bankası yönetimini, hesap sormazlar. HAZİNENİN PAYI %55 Haa, 1930 yılında, yani Atatürk döneminde kurulan ve o yıllarda Devletin payının sadece %15 olduğu Merkez Bankası, hep böyle mi kalmış? Elbette hayır!!! Devletin ana damarı olan Merkez Bankası’nda 1931’den 1970’e kadar devletin %15, devlet dışındakilerin %85 hissesi vardı. 1970’de Devletin hissesi yüzde 51’e çıkarıldı. 2002’de iktidara gelen AK Parti Hükümeti ise, devletin payını %55”lere çıkardı. Merkez Bankasında, Hazine ve Ziraat Bankası’nın dışında, başka banka ve kuruluşların toplam %13 hisseleri var. Hazine ve Ziraat’in toplam hisselerinin %74 olduğu düşünüldüğünde, geri kalan %12’lik hissenin kimlere ait olduğu bir sır gibi saklanıyor ve asla açıklanmıyor!!!
O hisseler, diğer bahsinde geçiyor ama o diğerler kimdir, bellii değil!!! YÜZDE 12 KİMLERİN? Bu %12’de meselâ İngilizler'in, yada Rotschild veya Rockefeller ailelerinin payı var mıdır? Yoksa niye açıklanmıyor? Varsa niye açıklanmıyor? Gördünüz ya, faizlerin yüksekliğinden ve cebimizdeki banknotlardan yola çıkıp, nerelere geldik? Doğrusu, bu para denizinde kulaç ata ata yoruldum. Ve sordum kendi kendime, Merkez Bankası bizim mi? Bizimse paraların üzerinden niye “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” yazıyor? Aidiyet eki olan “İ” nerede? Ve ayrıca %55 pay sahibi olmasına rağmen, hazine, niye hesap soramıyor, faizleri niye düşürtemiyor? Sözün özü; Özerkliğin de ötesinde bağımsızmı bu banka? Ya da kime, kimlere bağlı?
Hasan KARAKAYA / YENİ AKİT. 

İMAMIN MUHTEŞEM VEFATI



Bir imam efendi varmış, namazını tadil-i erkana uyarak kılmaya çok dikkat edermiş, cemaati hayranmış imam efendiye.

İmam efendi, birgün cemaate öğle namazı kıldırırken, öğlenin sünnetinde sağına selam verirken, ak sakallı bir ihtiyar görür.

Sola selam verir, hemen sağına döner, bakar ki ihtiyar yok.

Farza geçer, farz namazda da aynısı olur.

İmam efendi, şaşkındır.

Son sünnete durur, tam sağa selam verecek, ihtiyar yine orada.

Sola selam vermeden, sorar:

Amca sen kimsin, necisin..?

Namazda sağa selam verirken varsın, sola selam verip, geri baktığımda yoksun..?

İhtiyar adam:

Eğer beni merak ediyorsan, peşine cemaatini de al bir karanlık sokak var, orayı geç.

Orada korkunç mu korkunç bir sokak var, orayı da geç.

Ondan sonra, yeşil bir kapı çıkacak önüne.

O kapının üzerinde '' LAİLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RESULALLAH '' yazıyor.

O kapıdan gir beni orada bulacaksın, kim olduğumu ancak o zaman söylerim.

İmam efendi, hemen cemaate dönüp:

Benim başımdan böyle böyle bir iş geçti, hadi benle geliyor musunuz..?

Cemaat, çok sevdikleri imamlarını yalnız bırakmaz.

Önce, karanlık sokaktan geçerler.

Korkunç sokağa gelince, imam efendi arkasına bir bakar ki, cemaatten kimse kalmamış.

Sokak o kadar korkunçmuş ki, hepsi kaçmışlar.

İmam efendi, o sokaktan geçmiş ve yeşil kapıyı görmüş, kapının güzelliği gözlerini kamaştırmış.

Üzerinde ''LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDÜN RESULALLAH'' yazıyormuş.

Hemen içeri girmiş, içerisi o kadar güzelmiş ki, imam efendi büyülenmiş.

İhtiyar adam, orada bir koltukta imamı bekliyormuş.

İmam efendi, hemen sormuş:

Dediklerini yaptım, dediğin sokaklardan geçtim, fakat cemaatim korkunç sokağa gelince, beni bırakıp kaçtılar.

Şimdi bana söyle bakalım, sen kimsin..?

Yaşlı adam gülümseyerek, imam efendiye:

Ben Azrail'im (a.s) ve sen öğlenin sünnetinde, sağa ilk selam verdiğinde beni gördün ya, işte o zaman tereyağından kıl çeker gibi ruhunu, bedeninden aldım, ama sen bunu anlayamadın bile.

Karanlık sokak var ya, orası senin tabutun.

Cemaat seni omuzlayıp getirdi, sonra o korkunç sokağa yani kabrine koydular.

İmanın o kadar kuvvetli ki, hakkıyla kıldığın namazlar ve yaptığın görevin, seni oradan hiç korkmadan geçirdi.

Burası da "CENNET-İ ALÂ" dilediğin gibi yaşa. .!

ALLAH HERKEZE BÖYLE ÖLÜMLER NASİP ETSİN İNŞALLAH...↓

KONYA DESİGN NET Web Tasarım ve Reklam Hizmetleri,: Web Tasarım ve Reklam Hizmetleri

KONYA DESİGN NET Web Tasarım ve Reklam Hizmetleri,: Web Tasarım ve Reklam Hizmetleri: Konya Web Tasarım,Web Hosting,Domain Tescil,Grafik Tasarım,Reklam, Logo, Banner, Flash Tasarımlar,Web Yazılım ve Geliştirme

Web Tasarım ve Reklam Hizmetleri

Konya Web Tasarım,Web Hosting,Domain Tescil,Grafik Tasarım,Reklam, Logo, Banner, Flash Tasarımlar,Web Yazılım ve Geliştirme



Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: Bilgi Paylaştıkça Artar

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: Bilgi Paylaştıkça Artar: Bilgi ve paylaşım çok önemli bir noktadır. Küçük de olsa bilmediğimiz bir konuda bilgilendirmeniz herkesin yararına olacaktır. onun için...

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: Argun Nedir ne değildir?

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: Argun Nedir ne değildir?: Argun nedir? Argun; dostluk muhabbet kapısını aralayan sevgi dolu bir blog sitesidir. Argun ; paylaşmayı seven, paylaştıkça büyüyün b...

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: Web Site Analiz Araçları

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: Web Site Analiz Araçları: Web siteniz için analiz araçlarını dağıtıyoruz. Sitenizle alakalı seo araçları ve yapılandırma araçlarını kullanabilirsiniz. Web site an...

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: İkiyüzlülüğü Bırakın

Argun Bilgi ve Eğlence Dünyası: İkiyüzlülüğü Bırakın: İkiyüzlülük çift taraflı kesen bir kılıca benzer, bir tarafı aldattığı insanı keserken, diğer tarafı sahibini keser. Cervantes Başkalarına...

15 Ocak 2016 Cuma

Domain Sorgulama Hizmeti

Domain Sorgulama hizmetini aktif ediyoruz. Buradan web siteniz için domain müsait olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. 4lü domain sorgulama kodları eklendi.


Domain Sorgulama Hizmeti

ARGUN - Güncelliğin Ötesi: İslam dünyası bu karikatürü konuşuyor

ARGUN - Güncelliğin Ötesi: İslam dünyası bu karikatürü konuşuyor: İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliam tüm dünyada yankı uyandırdı. Arabi21 gazetesi...

Logo Tasarım Nedir? Kuralları Nelerdir?

Logo tasarım hakkında bilgi ve detayları incelemeniz, logo yapacak ve yaptıracaklar için iyi bir bilgiye sahip olacaksınız. Bir logo tasarım için bütün aklınızdaki sorulara cevap bulabileceksiniz.




Logo Tasarım Nedir?

Logo bir firma,ürün,kişi yada nesnenin kişinin aklına kazıma sanatıdır. Bir başka şekilde ifade edecek olursak firma veya ürünün kimlik kartıdır. Birşey aklımıza geldiğinde zihnimizide ilk canlana o şeyi ilk nasıl ve nerede gördüğümüzdür. onun için logo tasarım basit ve akılda kalıcı olmalıdır. Büyük firmaların logolarını göz önüne aldığımızda gayet basit küçük detaylarla anlatmak yada bilmek istediğinizi sizin zihninize yerleştirmesidir.


Logo Tasarımında 4 Önemli Kriter

Kurumsal bir logo oluştururken, tasarım süreciyle ilgili 4 önemli kriterden bahsedebiliriz: 

1- Renk: 

Peki logomuzu renklendirme aşamasında ne yapacağız? Bunun için önce bazı renklerin anlamları ve temsil ettiği değerlere bir bakalım: 

  • Kırmızı: enerji, güç, savaş, kan 
  • Turuncu: coşku, yaratıcılık 
  • Sarı: güneş, mutluluk 
  • Mavi: derinlik, güven, sadakat 
  • Yeşil: büyüme, uyum, tazelik 
  • Mor: saltanat, lüks 
  • Siyah: güç, şıklık, ölüm 
  • Beyaz: iyilik, masumiyet, ışık 
  • Diğer renklerle ilgili tanımlara buradan ulaşabilirsiniz. (İngilizce) 

2- Font: 

Markayı ister logotype içerisinde grafik olarak kullanıyor olun, ister grafik sembolün altına ayrıca belirtiyor olun, buradaki 3 noktaya dikkat etmeniz gerekiyor: 

Kullanılacak tüm boyutlarda okunabiliyor olmalı 
Marka ruhunu yansıtıyor olmalı (resmi, sportif, trendy vs) 
Tasarımla bütünleşmiş olmalı 


3- Stil: 

Eğer logonuz daha geleneksel ve resmi bir işi temsil edecekse, örneğin bir hukuk ya da muhasebe firması, bu durumda harflerin üzerinde yarış yapan kayakçılar gibi bir animasyon kullanmanız pek de akıllıca olmayacaktır. 

Aslında aynı sektördeki diğer örnek çalışmaları inceleyerek başlamakta fayda var. Fakat tabii ki ayrışmasını istediğiniz bir logo için farklılık yaratacak unsurlar da eklemeniz gerekiyor. 
Ayrıca logoyu kullanacağınız yerleri (kartvizit, antet, ürün etiketleri, tabela vs) baştan düşünerek, yatay ve dikey boyutlara da dikkat etmek gerekiyor. Çok geniş ya da çok yüksek bir logo, pratikte başınızı ağrıtacaktır. 

4- Grafik İmaj: 

Markayı temsil edecek grafik çalışmaya gelince KISS kuralını da atlamamak lazım (Keep It Simple Stupid). Bazı durumlarda ise grafik imaj kullanmak yerine, markanın stilize edilerek yazılması şeklinde de bir logo oluşturulabilir. 

Fakat belirli bir uzaklıktan bile grafik çalışmanın algınabilmesini sağlamak tutmak lazım. 
Tüm bunlarla birlikte unutulmaması gereken bir husus da, logonuz farklı uygulamalarda deforme edilmeden kullanılmalı. Örneğin promosyon olarak dağıtacağınız tişörtler üzerinde nakış olarak işleyeceğiniz zaman, çok ince detaylara sahip bir logo işinizi zorlaştıracaktır. Ayrıca web ya da ekran üzerinde göreceğiniz renklerle, baskılı malzemelerde göreceğiniz renkler arasında fark olmaması için, tasarım aşamasında referans renk kodları (pantone vs) kullanmakta ve farklı basılı materyaller üzerinde test etmekte fayda var. 
(alıntı) 


YEMEK DUASI

Bismillâhirrahmânirrahîm
Elhamdülillâhi’llezî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ minel müslimîn
Külû ve’şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü’l müsrifîn

Ey bizi nimetleriyle perverde eden SULTANIMIZ!
Bize gösterdiğin numunelerin ve gölgelerin asıllarını, mebalarını göster. Ve bizi makarr-ı saltanatına celbet. Bizi bu çöllerde mahfettirme. Bizi huzuruna al. Bize merhamet et.
Burada bize tattırdığın leziz nimetlerini orada yedir. Bizi zeval ve teb’id ile tazib etme. Sana müştak ve müteşekkir şu muti raiyyetini başıboş bırakıp idam etme.

YA RAB! Resûl-u Ekrem Aleyhissalatü Vesselamın bereketi hürmetine bize ihsan ettiğin maddi ve manevi rızkımıza bereket ihsan et..!
YA RAB! kusurumuzu affet bizi kendine kul kabul et. Emenetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl.
Ruhumuzu cesedimize, kalbimizi nefsimize, aklımızı midemize hakim eyle. Lezzeti şükür için isteyen kullarından eyle.
Amin!…

Cin'nin musallat olmaması için okunacak duâ

 cin:::dinî inanışa göre ateşten yaratılmış, duyularla kavranamayan, insanlar gibi irade ve anlama yeteneğine sahip, ilahî emirlere uymakla yükümlü tutulan yaratık.

Cinden kurtulmak için on şeyi yapmalıdır:
1- E'ûzü Besmele ile Fâtiha sûresi okumalıdır.
2- E'ûzü Besmele ile iki Kul-e'ûzüyü okumalıdır.
3- E'ûzü Besmele ile Bekara sûresini okumalıdır.
4- E'ûzü Besmele ile Âyetelkürsî okumalıdır.
5- E'ûzü Besmele ile Bekara sûresinin son âyetini okumalıdır.
6- E'ûzü Besmele ile Ha-Mîm Mü'mîn sûresinin başından (masîr)e kadar ve Âyetelkürsî okumalıdır.
7- “Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerîke leh lehülmülkü ve lehülhamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr” okumalıdır. (21)
8- Çok (Allah) demelidir.
9- Hep abdestli bulunmalı, farzları ve sünnetleri hiç terk etmemelidir.
10- Günah işlemekten, kadınlara bakmaktan, çok konuşmaktan, çok yimekten ve kalabalıktan sakınmalıdır.
(Berekât) kitabında, imam-ı Rabbânî hazretlerinin Cinden korunmak için, “Lâ havle velâ kuvvete illâ billah-il-aliyyil'azîm” okuduğu yazılıdır.
İmam-ı Şaranî hazretleri, “Kuşluk namazına devam edene, cin musallat olmaz” buyurdu.
Eshâb-ı kiramdan Ebû Dücâne hazretleri anlatır:
Bir gece yatarken, değirmen sesi gibi ve ağaç yapraklarının sesi gibi, ses duydum ve şimşek gibi, parıltı gördüm. Başımı kaldırdım. Odanın ortasında, siyah birşeyin yükseldiğini gördüm. Elimle yokladım. Kirpi derisi gibi idi. Yüzüme, kıvılcım gibi şeyler atmaya başladı. Hemen Resûlullaha gidip, anlattım. “Yâ Ebâ Dücâne! Allahü teâlâ, evine hayır ve bereket versin!” buyurduktan sonra kalem ve kâğıd istedi. Hz. Ali’ye bir mektûb yazdırdı. Mektûbu alıp, eve götürdüm. Başımın altına koyup, uyudum. Feryâd eden bir ses, beni uyandırdı. Diyordu ki, “Yâ Ebâ Dücâne! Bu mektûbla, beni yaktın. Senin sahibin, bizden elbette çok yüksektir. Bu mektûbu, bizim karşımızdan kaldırmaktan başka, bizim için, kurtuluş yoktur. Artık, senin ve komşularının evine gelemiyeceğiz. Bu mektûbun bulunduğu yerlere gelemeyiz”. Ona dedim ki, sahibimden izin almadıkca bu mektûbu kaldırmam. Cin ağlamasından, feryâdından, o gece, bana çok uzun geldi. Sabah namazını, mescidde kıldıktan sonra, cinnin sözlerini anlattım. Resûlullah buyurdu ki: “O mektûbu kaldır. Yoksa, mektûbun acısını, kıyâmete kadar çekerler!”.
Bir kimse, bu mektûbu, yanında taşısa veya evinde bulundursa, bu kimseye, eve ve etrâfına cin gelmez ve dadanmış olup zarar veren cin de gider. Bu mektup, kitabın sonunda vardır.(75)
Bu âyet-i kerimeleri okumakla ve bu mektûbu taşımakla ve şifâ âyetlerini okumakla ve yazıp suyunu içmekle faydalanmak istiyenlerin Ehl-i sünnet îtikatına uygun olarak doğru îman sahibi olması lâzımdır. Bunları yazanın ve kullananın îtikadı doğru olmazsa ve küfür alâmetlerini kullanır, haram işlerse, faydaları görülmez.

Doğruyu yanlışı öğrenmek için duâ

“Allahümme erinel hakka hakkan verzuknâ ittibâ'ahu ve erinel bâtıla bâtılan verzuknâ ictinâbehu bi-hurmeti Seyyidil-beşer “. 

 Manası: (Yâ Rabbî! Doğruyu bize doğru olarak göster ve ona uymağı bize nasip et ve yanlış, bozuk olan şeylerin yanlış olduklarını bize göster ve onlardan sakınmamızı nasip et! İnsanların en üstünü hurmetine bu duâmızı kabûl buyur!).

DUA'NIN ÖNEMİ

Duânın önemi
Duâ, istemek demektir. Aç bir kimsenin, iştihâlı olduğu bir zamanda yiyecek istemesi gibidir. Duâ, Allahü teâlâya yalvararak murâdını istemektir. Allahü teâlâ, duâ eden Müslümanı çok sever. Duâ etmeyene gadap eder. Duâ mü'minin silâhıdır. Dînin temel direklerinden biridir. Hadis-i şerifte, “Duâ müminin silahı, dinin de direğidir.” buyuruldu.
Duâ, gelmiş olan dertleri, belâları giderir. Gelmemiş olanların da gelmelerine mâni olur.Çünkü, Peygamberimiz, “Duâ belâyı önler.” buyurmuştur.
Duâ etmek, namaz, oruç gibi ibâdettir. Allahü teâlâ, “Bana ibâdet yapmak istemiyenleri, zelîl ve hakîr yapar, Cehenneme atarım” buyurdu. Allahü teâlâ, herşeyi sebep ile yaratmakta, ni'metlerini sebeplerin arkasından göndermektedir. Zararları, dertleri def' için ve faydalı şeyleri vermek için de, duâ etmeği sebep yapmıştır. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“Duâ, ibâdetin aslı ve özüdür. Allah katında duâdan makbûl birşey yoktur. Duâ yetmiş türlü kazâyı önler. Ömrün bereketini artırır.”
“Kazâ, ancak ve yalnız duâ ile durdurulur.”
İmâm-ı Rabbânî hazretleri, “Duâ, kazâyı, belâyı defeder”  buyurdu.
Duânın yapılması  mukadderata bağlıdır. Takdirde duâ varsa elbette yapılır. Duânın belâyı önlemesi kazâ ve kaderdendir. Nitekim Peygamberimiz, “Kader, tedbir ile, sakınmakla değişmez. Fakat kabûl olan duâ, o belâ gelirken korur.” buyurmuştur.
Peygamber efendimiz, “Allahü teâlâya günah işlemiyen dil ile duâ edin!” buyurunca, böyle bir dilin nasıl bulunacağı soruldu. Bunun üzerine “Birbirinize duâ edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir” buyurdu.
Duanın halis niyetle yapılması gerekir. Allahü teâlâ, “Bana hâlis kalb ile duâ ediniz! Böyle duâları kabûl ederim” buyurdu.
Duâ şartlarına uygun yapılmalıdır. Peygamber Efendimiz, “Duânın kabul olması için iki şey gerekir. Duâyı ihlas ile yapmalıdır. Yediği ve giydiği helaldan olmalıdır. Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı duâ kabul olmaz” buyurdu.
Haram lokma yiyenin duâsı kırk gün kabûl olmaz. Duâ ihtiyacı gideren, saâdete kavuşturan kapının anahtarıdır. Bu anahtarın dişleri, helâl lokmadır.
İlâhî! Herkesi sıkıntıdan kurtaran yalnız sensin. Bizi dünyada ve âhıretde sıkıntıda bırakma! Muhtaçlara, herşeyi gönderen, yalnız sensin! Dünyada ve âhıretde hayırlı, faydalı olan şeyleri, bize gönder! Dünyâda ve âhırette, bizi kimseye muhtâç bırakma! Âmîn.

Sıkıntı Durumunda Okunacak Dua


sıkıntı::: (ruh bilimiişsizliktekdüzelikbezginlik vb. sebeplerden doğan ruhsal yorgunlukcefaeziyetızdırap

dua
“İstiğfara devam eden, her sıkıntıdan, her dertten kurtulur, ummadığı yerden rızıklanır”

Lâ ilâhe illallah demek 99 belâyı defeder, en aşağısı sıkıntıdır.”

La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır”

“Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.”

“Sıkıntılı iken “Hasbünallah ve ni’mel-vekîl” deyiniz!”

İmam-ı Rabbanî hazretleri, her türlü zararlarından kurtulmak için her gün 500 defa La havle vela kuvvete illa billah okur, okumaya başlarken ve okuduktan sonra yüz defa Salevat-ı şerife getirirdi.

Swf Flash Ekleme Kodu



Web sitelerinde .swf uzantılı dosyaları gösterebilmeniz için gerekli kodları paylaşıyorum. Bu kodlarla flash oyunlar, flash videolar,flash yazılımları ekleyerek sitenizde gösterebilirsiniz. Flashlar kendi içereisinde barındırdığı kodlarla çalışan bir yazılım. flash dosyalar hazırlamak için önceki konuda paylaşmış olduğum swish max programını indirip kullanabilirsiniz.



<embed src="http://sitenizinadi.com/flashiniz.swf" width="530" height="270"> </embed>

  • http://sitenizinadi.com/flashiniz.swf yerine kendi swf linkinizi ekleyin. 

  • width=”530″ Flash’ınızın genişliğini yazın. 

  • height=”270″ Flash’ınızın yüksekliğini yazın. 

HTML SWF Flash Kodu



<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase=";http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" width="180" height="180" id="benim flashım">
<param name=movie value="flashiniz.swf">
<param name=quality value="high">
<param name=wmode value="transparent">
<embed src="http://gundogu.blogspot.com.tr/flashiniz.swf" quality="high" wmode="transparent" width="180" height="180"
name="benim flashım" align="" type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">
</embed>
</object>


HTML5 SWF Kodu


HTML5 için gerekli swf embed kodu alttaki gibidir. Genişlik veya yükseklik içinde width ve height kodu kullanılabilir.

<embed src="flashiniz.swf" />

Iframe Kodu Ekleme

Web siteler için vazgeçilmez bir kod olan iframe yani sayfa içinde sayfa açma yöntemi bu kodlarla gerçekleşmektedir.
iframe html kodlarla sayfalarınıza başka bir sayfa çağırabilirsiniz. Yani sayfa içine başka bir sayfa açabilirsiniz.Bu kodlarla sitenizi zenginleştirebilir, reklam kodları ekleyebilirsiniz.

Aşağıdaki kodu websitenize ekleyin. http://www yazan yere açmak istediğiniz sayfanın linkini ekleyin.
width=600 genişlik ölçüsü
height:800 yükseklik ölçüsü


<IFRAME src="http://gundogu.blogspot.com.tr/" width=600 height=800 marginwidth=0 marginheight=0 hspace=0 vspace=0 scrolling=no frameborder=0></IFRAME>

14 Ocak 2016 Perşembe

BÜYÜK TÜRK liderlerinin sözleri

Hak isteyene hakkını verin
Baş kaldıran ın başını kesin

ULU HAKAN ABDÜLHAMİT HAN
Büyük TÜRK liderlerinin sözleri...

EY TÜRK! Üstte mavi gök çökmedikce altta yağız yer delinmedikce senin ilini ve töreni kim boza bilir!
BİLGE KAAN

Lexus Podyuma Çıktı

Toyota tarafından üretilen Lexus LC görücüye çıkıyor. Mercedes ve bmv ye rakip Lexus ilgiyle izleniyor. Görünüşü ve duruşu itibari ile lüx bir arac. Fiyatı konusunda herhangi bir bilgi yok.
Agresif bir duruşa sahip olan aracın ön bölümünde, son zamanlarda diğer Lexus modellerinde de görebildiğimiz dev 3 boyutlu panjur bulunurken LED farların alışılmadık tasarımları genel hatlara uyum sağlamış.









Rızık Bolluk Bereket Duaları


Hesapsız Rızık İçin – Günde 15 defa Okunursa Hak Teala O Kişiye Hesapsız Rızık Verir.. 


Okunacak Dua :



Bismillahirrahmanirrahim


Şehidallahü ennehu lâ ilâhe illâ hüve vel melâiketü ve ülül ilmi kaimen bil kıst, lâ ilâhe illâ hüvel azizül hakim. İnneddine in”dallahil islam, ve mah”telefellezine utül kitabe illa min ba”di mâ câehümül ilmu bağyen beynehüm, ve men yekfur bi âyatillâhi fe”innallahe seriul hisâb..

İslam dünyası bu karikatürü konuşuyor

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliam tüm dünyada yankı uyandırdı. Arabi21 gazetesinde çizen Filistinli Ressam Ala El-Lakata'nın, 10 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası olayı anlatan karikatürü ise sosyal medyaya damga vurdu.
Filistinli çizer söz konusu karikatürde, bir el olarak tasvir edilen Türkiye,Suriye'deki iç savaştan kaçan sığınmacıları taşıyor. Sırtında silah olan bir IŞİD teröristi ise yardım uzatan eli ısırıyor.
Sosyal medyada da oldukça ilgi gören karikatür, kısa sürede birçok kişi tarafından beğenildi.

13 Ocak 2016 Çarşamba

PIXresizer 2.0.8 Resim Boyutlandırma Programı

Bir yerde büyük resimlerle başımız derde girmiştir. Web sitelerinin hostunu çabucak dolduran resimler bizim en büyük sıkıntımız.
Bu program sayesinde resimlerin görüntüsü bozulmadan istediğimiz ölçüde büyütüp küçültebiliyoruz. Web ortamında yüksek çozünürlüklü fotoğraf yüklemek zaman almaktadır. Bunun için resimlerin boyutunu küçültmemiz gerekir.





Toki Konut Satışları ve Tarihleri



IMEI Sorgulama


Telefonunuzun imei bilgilerini sorgulayın. Yasal olup olmadığını kontrol edin.
IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.

İsim Analizi

Aşağıdaki form aracılığı ile kapsamlı bir isim analizi yapabilirsiniz.



Diğer analiz

Ücretsiz İsim Analizi Yapın

İsimler insanların karakter özellikleri hakkında bilgiler verebilir. Sitemizde ücretsiz isim analizi yaparak siz de bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz ismi ya da soyismi aşağıda yazmanız ve cinsiyeti seçmeniz yeterli.

Diriliş Ertuğrul Dizisi Bölümleri

Türkiyenin en çok sevilen diziler arasında Diriliş Ertuğrul dizisi bölümlerini yayınlıyoruz.
İlk bölğmden son bölüme kadar hd kalitesinde izleyebilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul Her Çarşamba TRT1 Ekranlarında seyircisiyle buluşuyor.
http://dirilisbolumler.blogspot.com.tr/

Hotmail Hesabı Açma

Herkes biliyordun ama bilmeyenler için birkez daha güncelleyelim.

1. Adım
http://www.msn.com/tr-tr/
Adresine giriyoruz.

Kaydol butonuna bastıksan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. En Alta
Microsoft hesabınız yok mu? Şimdi kaydolun yazısına tıklayın
Son Aşama: Aşağıdaki gibi bir sayfa açılacak. Tüm bilgileri doğru ve düzgün bir biçimde girdikten sonra kayıt olabilirsiniz. Mail Hesabınız açılmıştır.


Ücretsiz Resim Görsel Vektör İndirme

Çoğumuz orjinal ve profesyonel resimler konusunda bir arayışa çıkmışızdır. Fakat bildiğimiz gibi birçok siteler ücertli ve pahalı. bu siteyi sizlere tanıtıyorum.
Resim video grafik,tema,vektör, ve daha bir çok kategoride içerikleri ücretsiz indirip kullanabilirsiniz. Freepik Web sitesi hem güvenli hem hızlı bir alt yapıya sahip.
http://www.freepik.com/


Quotes template pack8.702802 weeks ago
Golden wedding brochure pack1.350162 days ago
Rounded infographic business5.732352 weeks ago
Simple text frames pack3.332522 weeks ago
Stylish Professional Business Card68242 days ago
Cute happy valentine day background2.535167 days ago
Sparkle blue background4.510202 weeks ago
Modern Corporate Business Card Design55842 days ago
Modern Blue Business Card Design33582 days ago
2016 calendar in polygonal design775562 days ago
Hand drawn golden and black hearts pattern3.273677 days ago
Luxury Business Card Design871122 days ago
Rhombus carnival background721112 days ago
Welcome to the wedding2.767417 days ago
Creative round Corner Business Card Design29662 days ago
Hand drawn instagram logo and buttons633252 days ago
Valentines day background with heart balloons676122 days ago
Happy chinese new year 2016 background2.905152 weeks ago
Modern simple ID Corporate identity66832 days ago
Blue geometric business brochure