11 Haziran 2016 Cumartesi

Apple'dan Android Kullanıcılarına Büyük Bir Sürpriz Gelebilir

Söylentilere göre Apple 13 Haziranda WWDC 2016 Geliştiriciler Konferansında bazı şaşırtıcı sürprizler hazırlamış olabilir. Bunlardan en önemlisi iMessage platformunun Android’e geliyor olması.
WWDC 2016 öncesi Apple’ın birçok yenilik duyuracağı, bazı eski özellikleri de cilalayıp sunacağı konuşulurken, en ilginç haber iMessage uygulamasının Android için de hazırlanıyor olması. Bunun yanı sıra hem iOS hem de OS X platformlarında Apple Pay hizmetlerinin iyileştirileceğine dair gelişmeler, Siri hakkında yeniliklerin açıklanacağı duyumları da alıyoruz.

Daha henüz Google I/O 2016’nın külleri soğumamışken Android için Google’ın tasarladığı önemli mesajlaşma uygulamaları konuşulurken, Apple’dan iMessage tam anlamıyla Android platformu için sürpriz olacak. Apple’ın iMessage uygulaması kendi platformunda saniyede 200 bin mesaj taşıyabilen önemli bir iletişi aracı. Eğer bu söylentide biraz doğruluk payı varsa iMusic uygulamasından sonra iMassage Apple’ın Android platformuyla paylaşacağı ikinci önemli uygulaması olacak.

WWDC 2016’da neler olacak?

Apple’ın geleneksel gelişiciler konferansı WWDC’nin 2016 ayağında Siri’nin ön plana çıkarılacağı düşünülüyor. Google’ın ses kontrollü sanal asistanı Google Home’un tanıtılmasından sonra Siri’nin üzerindeki rehavetten kurtulması gerekiyor. Siri mutlaka masaya rakip sanal asistanlardan farklı hizmetler koymak zorunda.

iOS ve Mac OS X işletim sistemleri hakkında yenilikler

iOS bu yıl çok fazla yeniliğe uğramadı es keza OS X içinde aynı değerlendirme yapılabilir. Ancak sızan dedikodulara göre OS X masaüstü işletim sisteminin adının tamamen değişerek MacOS olması durumuyla karşılaşabiliriz. Bunun yanı sıra elbette yeni bir iOS ve OS X beklentisi de yüksek. Ayrıca WatchOS ve tvOS işletim sistemlerine gelen yeniliklerde tanıtılabilir.

Yeni MacBook’lar tanıtılır mı?

Donanım tarafında Apple’ın hangi sürprizleri yapacağı henüz bir sır ancak MacBook Air için 11 inçlik bir modelin kulislerden göz kırptığı söyleniyor. Worldwide Developers Conference 2016 13 Haziranda ABD saati ile sabah 10:00 da başlayacak. Gelişmeleri sizlerle aynı gün TSİ 21:00’dan itibaren paylaşıyor olacağız. 

Hiç yorum yok: