11 Haziran 2016 Cumartesi

33 Milyon Twitter Kullanıcısının Şifreleri Satılığa Çıktı

twitter'daki kullanıcı bilgilerinin çalınma derdi bir türlü bitecek gibi görünmüyor. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre deep web'te 33 milyon Twitter kullanıcısının hesap bilgileri satılığa çıkarılmış durumda.
Geçtiğimiz günlerde ünlü isimlerin Twitter hesapları ele geçirilmiş ve büyük yankı yaratmıştı. Katy Perry, Drake gibi şarkıcıların yanı sıra Twitter'ın kurucu ortaklarından Evan Williams'ın da hesabına erişilmişti. En çok ses getireni ise kuşkusuz Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in Twitter hesabının çalınması olmuştu. Böylesine bir açık henüz yeni kapanmışken, 33 milyon hesabın daha satılışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

LeakedSource, farklı internet sitelerinden topladığı bilgileri yayınladı ve bugün itibariyle tam tamına 32 milyon 880 bin 300 farklı Twitter kullanıcısının hesap bilgilerinin, kendisini Tessa88 diye tanıtan bir kullanıcı tarafından satılığa çıkarıldığı tespit edildi. Tessa88 ise 379 milyon girdinin bulunduğu bu veri tabanını ise 10 bitcoin, 5.800 dolara yani günümüz dolar kuruyla 16.765 Türk lirasına satıyor.
Elinde kullanıcıların isimleri, şifreleri ve bazı profillerde bulunan iki farklı mail adresini tutan Tessa88, bunlardan bir kısmını da şifrelememiş durumda. Haberi hazırlayan LeakedSource'un editörleri ise bu şifrelenmemiş olan bilgilerin birkaç tanesini denediklerini ve gerçekten hesaplara ulaşabildiklerini de aktarıyor. İşin kötü tarafı, bu bilgilere Twitter'ın güvenlik duvarının aşılması sonucu ulaşılmamış. 33 milyon hesabın birçoğu, onlara gönderilen virüs içerikli bağlantı adreslerine tıklamışlar ve bu yolla hesap bilgilerini Tessa88'e kaptırmışlar. Bundan sonra yapmanız gereken ise hemen Twitter hesabınızda yer alan mail adresini ve şifrenizi değiştirmek. 

Hiç yorum yok: