8 Ocak 2016 Cuma

Atus Nedir? Ne İşe Yarar

Atus, toplu ulaşım kullanıcılarına kolaylık sağlaması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi’dir.


Atus yardımıyla;
· Toplu ulaşım hatlarının hangi güzergâhlardan geçtiğini,
· Otobüs hatlarına ait sefer zamanlarını,
· Toplu ulaşım aracının beklenen ya da belirtilen durağa tahmini olarak kaç dakika sonra geleceğini,
· Belirtilen adrese en yakın durakları öğrenebilirsiniz.
atus.konya.bel.tr
İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayar, telefon ve diğer cihazlardan kullanabileceğiniz web sayfasıdır. Herhangi bir internet gezgincisinden (İnternet Explorer, Google Chrome vb.) atus.konya.bel.tr adresini girerek kullanabilirsiniz.

Mobil atus uygulamaları – Konya Mobil Şehir Rehberi


Ios ya da Android işletim sistemine sahip telefonlarda ve mobil cihazlarda kullanabileceğiniz, içinde Atus fonksiyonları ile birlikte pek çok özellik barındıran kullanışlı bir uygulamadır.
App Store’da ya da Google Play’da “Konya” anahtar kelimesi ile arama yaptığınızda kolayca bulup cihazınıza indirebilirsiniz.
Mobil atus uygulamasının kullanımı için internet bağlantısı gereklidir. Programın tam verimli çalışabilmesi için cihazınızda konum servislerinin açık olması gerekir.
Konya Mobil Şehir Rehberi’nin kurulumu ve kullanımı tamamen ücretsizdir.
atus.konya.bel.tr
İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayar, telefon ve diğer cihazlardan kullanabileceğiniz web sayfasıdır. Herhangi bir internet gezgincisinden (İnternet Explorer, Google Chrome vb.) atus.konya.bel.tr adresini girerek kullanabilirsiniz.

ATUS Sms Servisi


Akıllı telefonu olmayan ya da telefonunda internet bağlantısı bulunmayan kişiler için tasarlanan Sms servisi ile beklediğiniz aracın durağa tahmini olarak ne zaman geleceğini öğrenebilirsiniz.
Bu servisin kullanımı için; atus yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra durak numaranızı ekleyerek 5669’a göndermeniz yeterlidir. Kısa bir süre sonra belirttiğiniz duraktan ne kadar süre sonra hangi araçların geçeceği bilgisi tarafınıza ulaşacaktır.
Durak numaranızı duraklarda bulunan Atus etiketlerinden öğrenebilirsiniz.
Atus Sms Servisi’nin gün içindeki ilk 4 kullanımı ücretsizdir. Daha fazla kullanımlar operatörünüz tarafından ücretlendirilir.

ATUS Kare Barkod Servisi


Duraklarda bulunan Atus etiketlerindeki kare barkodu kullanarak durağa hangi aracın tahmini ne zaman geleceğini öğrenebilirsiniz. Bu servisi kullanımı için telefonunuzda ya da mobil cihazınızda kare barkod okuma programı bulunmalıdır. Bu programlar ile kare barkodu okuttuğunuzda cihazınıza bir adres yüklenecektir. Programın bu adresi açmasına izin vererek tahmini varış sürelerini öğrenebilirsiniz.
Atus Kare Barkod Servisi’nin kullanımı için telefonunuzda ya da diğer mobil cihazlarda internet bağlantısı bulunmalıdır.

ATUS Araç Ekranları


Seyahat halinde iken, araçlarda bulunan Atus araç ekranlarını takip ederek, aracın hangi duraklardan geçtiği ve geçeceğini, bir sonraki durağı ve bunlar gibi seyahatinizle ilgili bilgileri edinebilirsiniz..
Atus’ta elde edilen bilgilerin doğruluk oranı nedir?
Atus’ta belirtilen durağa varış süreleri, benzer zaman dilimindeki trafik ve yolcu yoğunluğu gibi kriterler göz önünde bulundurularak üretilen tahmini sürelerdir.
Atus’ta harita üzerinde gördüğünüz araç konumları küresel konumlandırma uyduları kullanılarak elde edilen koordinatlardır. Hava şartları koordinat belirleme işlemini doğrudan etkileyeceği için zaman zaman sapmalar meydana gelebilir.
Atus’ta, o an hat üzerinde hareket etmekte olan araçları takip edebilirsiniz. Söz konusu hatta çalışan her hangi bir araç yoksa size herhangi bir bilgi verilmeyecektir. Bu tip durumlarda yine Atus web sayfası ya da mobil uygulamasında tarifeyi takip ederek aracınızın çıkış zamanını öğrenebilirsiniz.
İletişim alt yapısındaki kopukluk ya da yavaşlıktan dolayı Atus’ta eksik bilgi olabilir. Bu tür sebeplerden dolayı hatta çalıştığı halde Atus’ta görünmeyen araçlarla karşılaşılabilir.

Hiç yorum yok: