17 Aralık 2015 Perşembe

SİTEMDE KAÇ KİŞİ ONLİNE ?


whos amung ile ilgili görsel sonucu

Ziyaret ettiğiniz sitelerde resimdekine benzeyen ve kaç kişinin online olduğunu yani sitenizde kaç kişinin şu anda dolaştığını gösteren widgetler görünce bunu nasıl yapıyorlar diye kendinize sorup, bunu nasıl blogger bloguma eklerim diye düşünüyor musunuz. Artık düşünmenize gerek yok bunun nasıl yapıldığını bu yazımızda anlatacağız.

Anlatacaklarımı anlamak için ileri derecede teknik bir bilgiye ihtiyacınız yok her anlayabilir.

İlk önce bu siteye giriyoruz : http://whos.amung.us/showcase
Karşımıza çıkan sayfadan sarı çerçeve ile gösterilmiş "sekmesi widget" seçeneğine tıklıyoruz . Ardından aşağıdaki gibi bir sayfa karşımıza çıkıyor eğer widgetimizin bu sitede olduğu gibi sol yanda görünmesini istiyorsanız yeşil çerçeve ile gösterilmiş "üst" seçeneğini tıklıyoruz.
Üzerine tıklayıp büyültün










Ardından fare imlecimizi üst tarafta bulunan aşağıdaki resimde sarı çerçeve ile gösterilmiş yazıların üstüne getiriyoruz ve bir kez tıklıyoruz böylece yazıları kopyalamış olduk.




Üzerine tıklayıp büyültün










  Kopyalama işlemini tamamladıktan sonra bloggere dönüş yapıp hangi blogunuza bu widgeti eklemek istiyorsanız o bloga giriş yapıyoruz. Ardından kırmızı çerçeve ile gösterilmiş "yerleşim" sekmesine tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa geliyor bu sayfadan mavi çerçeve ile gösterilmiş "gadget ekle" seçeneğine tıklıyoruz ve küçük bir pencere açılıyor bu pencereden yeşilile gösterilmiş "artı" işaretine tıklıyoruz.


Üzerine tıklayıp büyültün












  Daha sonra açılan pencereden beyaz alana kopyaladığımız kodları yapıştırıp aşağıdaki resimde kırmızı ile gösterilmiş kaydet seçeneğine tıklıyoruz ve işlem tamamlanıyor. Artık sitemizde kaç kişinin çevrim içi olduğunu görebiliriz.












Hiç yorum yok: