21 Aralık 2015 Pazartesi

Adalet Bakanlığı İcra Katibi Alımı 2016



Adet Bakanlığı yeni alımlarına devam ederken son dönemde toplamda 330 kişilik alım yapacağını duyurdu. Özellikle alımlarında birden fazla kriteri göz önünde bulunduran Adalet Bakanlığı bu alımlarını 2015 yılında başlatmış olup 2016 yıl boyunca da bu alımlara devam edecektir.

ALINACAK PERSONEL
Katibi Alımı : 330 Kişi.

ŞARTLAR
- Türk vatandaşı olmak,
- En az lise mezunu olmak,
- Merkezi sınavın (KPSS-2014) yapıldığı 2014 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1979 ve sonrası doğumlu olanlar),
- Merkezi sınavda (KPSS-2014'de lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olmak,
- Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak,
- Askerlikle ilgisinin bulunmaması,
- Kamu haklarından mahrum kalmamış olmak ilk aranan şartlar arasında yer almaktadır.


İSTENEN BELGELER
- Sınav başvuru formu,
- Diploma,
- KPSS 2014 yılı sonuç belgesi,
- Daktilo veya bilgisayar sertifikaları ilk istenen belgeler arasında yer almaktadır.

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak her bir mahal için ilan edilen kadro toplamının 20 katı kadarı, uygulama sınavına girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada, son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulama sınavına girebilecektir.

Alımlara yönelik daha fazla bilgi almak isteyen adayların detaylı bir şekilde sınav merkezlerinin de yer aldığı kılavuzu incelemeleri gerekmektedir.

Kılavuza ulaşmak için buraya tıklayın.

Hiç yorum yok: