25 Ekim 2015 Pazar

Yahoo'dan Google İle 3 Yıllık Sözleşme!

Google ile aynı dönemde kurulan Yahoo arama motoru, aradan geçen yıllar içinde Google’ın kullanım oranına yaklaşamamasına rağmen yılmadan adımlarını atmaya devam ediyor.
Son 10 yıldır Microsoft ile olan anlaşmasını Nisan 2015’te anlaşma şartlarını esnetip, yeniden düzenledikten sonra bu defa Ekim itibariyle geçerli olacak şekilde Google ile bir sözleşme imzaladı. 21 Ekim'de @YahooInc isimli Twitter hesabından duyurulan ve 2018 sonuna kadar geçerliolacak bu sözleşmeye göre Google, masaüstü ve mobil aramalar sonuçları ile birlikte reklam hizmetini Yahoo’ya sunacak.


Yahoo, bünyesindeki sistemlerde ve Amerika, Kanada, Hong Kong, Tayvan, Singapur, Tayland, Vietnam, Filipinler, Endonezya, Malezya, Hindistan, Orta Doğu, Afrika, Meksika, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Şili, Venezüella, Peru, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki satış ortaklığı (Affiliate) sitelerinde Google hizmetlerini kullanabilecek.
Google servislerinin Alphabet INC çatısı altında toplanmasının ardından birçok teknoloji şirketini de satın alarak bünyesine katan Google, kullanıcıya en iyi hizmeti vermek adına yatırımlarını da arttırarak sürdürüyor.
İki dev arama motoru tarafından yapılan bu iş ortaklığı, benzer birçok iş ortaklığına ilham kaynağı olacak mı önümüzdeki süreçte belli olacak.

Hiç yorum yok: