29 Ağustos 2014 Cuma

Türk Gençten Mobil Oyun Legacia




Üniversite son sınıf öğrencisi Erdem Köşk arcade türünde Legacia isimli bir mobil oyunu akıllı cihaz kullanıcılara ücretsiz olarak indirmeye sundu.









Uzayın derinliklerine doğru yol alırken üzerinize gelen düşman uzay gemilerinden süratle kaçmalı ve hayatta kalmalısınız.





Arkadaşlarınızla en çok skoru elde etmek için yarışabileceğiniz bir oyun olarak da değerlendirilebileceğiniz

15 Ağustos 2014 Cuma

Yerli Linux Dağıtımı Pisi Linux 1.0 Çıktı


Uzun yıllar boyunca Pardus isimli yerli işletim sistemimizde taban olarak kullanılan PiSi paket yöneticisi radikal bir karar ile TÜBİTAK tarafından gözden çıkarılmıştı. Oldukça seri işleyen ve de kolay kullanıma sahip olan PiSi'nin yok olmasına izin vermek istemeyen gönüllüler bir araya gelerek PiSi Linux isimli bir dağıtımı geliştirmeye başlamışlardı. Nihayet bu geliştirme süreci mutlu sona

3 Ağustos 2014 Pazar

Telefon Dinlemeleri JackPair Cihazıyla İmkansız Hale Gelebilir


Son dönemde dünya kamuoyunu tedirgin etmekte olan dinleme skandalları bir grup geliştiricinin de canını epey sıkmış olmalı ki dinlemelere karşı oldukça ucuz ve güvenli bir sistem tasarlamışlar. Telefonların dinlenmesini engelleyecek JackPair isimli projeyi geliştirme işine girişen dört kafadar herkesi koruyabilecek bu cihazın prototipini tanıttılar.






Ülke liderlerinin bile dinlenebildiği